DIODNI LASER ICE +

UDOBEN, VAREN, UČINKOVIT, HITER

V Laser Centru uporabljamo najnovejšo tehnologijo in sicer naše primarno orodje je Diodni laser ICE+ za kar najboljše diodno lasersko odstranjevanje dlak.

Diodni laser ICE+ je ena izmed vrhunskih epilacijskih naprav za trajno epilacijo. Razvit je bil posebej za kozmetične studie in estetske klinike. Diodni laser, ki ga ponujamo, zagotavlja do 98% učinkovitosti in na ta način lahko tretmaje izvedemo v kratkem času.

Hiter
Varen
Efektiven
Brez bolečin
DIODNI LASER ICE +

Kako poteka odstranjevanje?

Najnovejše trajno odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak s pomočjo diodnih laserjev je eden najbolj učinkovitih načinov za trajnostno odpravljanje telesne poraščenosti s pomočjo katerega se neželene dlake trajno odstranijo.

Nadloga, ki pogosto prizadane tako ženske kot moške, je večinoma težava kozmetične in estetske narave, zlasti pri ženskah pa se lahko pojavi tudi zaradi hormonskih nepravilnosti.

Negativno lahko vpliva na posameznikovo počutje in samopodobo, še posebej, kadar govorimo o poraščenosti hrbta ali obraza.

Način delovanja

Proces odstranjevanja dlak

Prej
Melanin absorbira, laser se ne segreje
Potem

Laserska epilacija oz. depilacija

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovita metoda s katero dlačice trajno odstranimo. Tkivo okrog dlačice ostane nepoškodovano, mešiček dlačice pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlačic in ne poškoduje kože. Za lasersko odstranjevanje dlak uporabljamo sodobni laser , ki selektivno razpoznava pigment v dlačici, v katerem se absorbira in s toplotnim učinkom trajno uniči dlačico. Laser deluje samo na tiste dlačice, ki so v anageni fazi rasti (obdobju aktivne rasti dlačice), zato je za učinkovito trajno odstranjevanje dlačic potrebno izvesti več terapij. V zgodnji aktivni fazi rasti so dlake najbolj dovzetne za delovanje laserja, saj vsebujejo največjo količino pigmenta, na katerega deluje laserski žarek. Ker dlačice rastejo v ciklih, niso vse dlačice hkrati v aktivni fazi. Cilj laserske terapije je dolgotrajna prekinitev tega cikla rasti dlak. Lasersko odstranjevanje dlak je varen in hiter poseg, ki traja le nekaj minut, odvisno od obravnavanega predela telesa. Za predel velikosti 10x10 cm potrebujemo manj kot minuto.

Kako se pripraviti na lasersko terapijo odstranjevanja dlak?

  • Pred vsakim laserskim odstranjevanjem dlak je za boljši učinek pomembno, da si vsaj 4 tedne prej dlačic ne pulite, odstranjujete z voskom ali uporabljate kakršnokoli metodo, ki izpuli korenino dlačic.
  • Dlačic ne posvetljujte ali belite, saj laser deluje na pigment v dlačnem foliklu.
  • Dlačice si lahko brijete, vendar morajo biti dlačice na dan posega dolge približno 1 mm, zato je važno, da si tretiran predel pobrijete 24-48 ur pred tretmanom.
  • Na dan tretmaja svetujemo, da na tretiranem delu kože ne uporabite deodorantov, losjonov, parfumov ali drugih kozmetičnih pripravkov. Če ste preparate pred tretmajem pozabili odstraniti, na to opozorite terapevta.

Med laserskim posegom

  • Tretma je hiter in varen. Na začetku tretmaja prejmete zaščitna očala, ki pokrijejo in s tem zaščitijo vaše oči. V primeru odstranjevanja dlak na bikini predelu, prejmete tudi hlačke za enkratno uporabo.
  • Če želite, lahko pred tretmajem vzamete tableto proti bolečinam (npr. Lekadol, Nalgesin,...).

Po laserskem posegu

  • Po terapiji je lahko področje posega nekoliko občutljivo na dotik in rahlo pordelo. To običajno mine v nekaj dneh, kljub temu lahko takoj nadaljujete s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.
  • Za nego kože svetujemo vlažilno kremo za telo, posvetujete pa se lahko tudi s terapevtom, ki terapijo izvaja, kateri negovalni pripravek je za vašo kožo najprimernejši.
  • Na dan laserskega posega svetujemo, da na zdravljenem delu kože ne uporabite deodorantov, losjonov, parfumov ali drugih kozmetičnih pripravkov.

V izogib neželenim zapletom po laserski terapiji Odstranjevanja dlak, se je potrebno izogibati:

  • sončnim žarkom 4 - 6 tednov po tretmaju ali pa uporabljati visok zaščitni faktor po navodilih proizvajalca oziorma nositi klobuk, če je tretirano področje na obrazu
  • uporabi agresivnih mil in pilingov 3 dni po tretmaju
  • obisku savne in bazenov 3 dni po tretmaju.

Kdaj se vidijo rezultati?

Rezultati se večinoma vidijo takoj po terapiji. Najboljši so pri ljudeh s svetlo kožo in temnimi dlakami. Odvisno od barve vaše kože, barve in debeline dlak ter vrste laserja lahko pričakujete 10-25 % zmanjšanje dlak po prvi terapiji.

Za trajno zmanjšanje števila dlak večina ljudi potrebuje 4 do 8 postopkov. Po zaključku večini dlake sploh ne zrastejo več nekaj mesecev ali celo let. Ko začnejo dlake ponovno rasti, jih je manj, so tanjše in svetlejše.

Kako dolgo trajajo rezultati po laserskem odstranjevanju dlak?

Večinoma dlake ne zrastejo več od nekaj mesecev do nekaj let. Ko začnejo ponovno izraščati, bodo manj opazne. Da bi področje ostalo brez dlak, lahko opravljamo vzdrževalne terapije 1 x/letno.

Kakšni so možni neželeni učinki laserskega odstranjevanja dlak?

Neželeni učinki so večinoma blagi in trajajo največ dan ali dva. Področje je lahko občutljivo, pordelo in otečeno, podobno kot pri blagi sončni opeklini. Med temi neželenimi učinki so opekline, mehurji, spremembe pigmentacije kože, izbruh herpesa, okužbe in brazgotine.

Pogostost tretmajev

Na začetku pogosteje nato se lahko veča razmak med enim in drugim tretmajem

Na 4 - 6 tednov

• Brada
• Brčice
• Pazduhe
• Bikini

Na 6 - 8 tednov

• Noge
• Hrbet
• Prsa
• Trebuh

Kontraindikacije

Lasersko odstranjevanje dlak se odsvetuje v času:

Želite odstraniti vaše dlake?